"Alle" vil på båtførerkurs

Folk er virkelig ute i siste liten, sier Tommy Gjerland i T. Gjerland opplæringssenter. Han opplever nå en massiv pågang av folk som vil ha båtførerbevis.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

-Før påske var det stille, men de siste dagene har det tatt helt av, sier Gjerland, som totalt har holdt rundt 900 båtførerkurs. 

Bare i løpet av gårsdagen fikk han over 30 påmeldinger. Som en følge av økt pågang må båtlæreren sette opp flere kurs i tiden fremover. 

– Jeg skal ha tre fulle kurs før 1.mai, så pågangen er stor, sier Gjerland, som driver opplæringssenter i Eydehavn.

Også Aftenskolen agder opplever stor pågang, i følge fvn.no

-Nå er kapasiteten sprengt, sier kursholder Frode Hatlem til avisen. 

Han sier videre at det nå er for seint å skaffe seg beviset før 1. mai. I alle fall på skolen der han er instruktør.


I alle aldre

Elevene som melder seg på kurs hos Tommy Gjerland er ikke bare de som plikter å ha båtførerbevis etter første mai i år. Instruktøren kan fortelle om like stor pågang fra den noe eldre garde.

-Det er omtrent femti-femti på mine kurs. Cirka halvparten av de som melder seg på er de som må ha båtførerbeviset, sier Tommy Gjerland.

Han synes det er synd om folk melder seg på kurs bare fordi det nå blir obligatorisk.

-Det er dumt om folk har den holdningen. Det er mye å sette seg inn i, hevder Gjerland.

Irritert på regjeringen

Han tror de mange forsinkelsene rundt innføring av obligatorisk båtførerbevis har ført til at en del har ventet til siste liten med å skaffe seg kompetansebeviset.

-Jeg tror ikke folk har sett alvoret i å ikke ha båtførerbeviset, sier Gjerland. 

-Når politiet selv sier at de er fortvilet over manglende retningslinjer, er det noe galt. Jeg er skuffet over regjeringen som har hatt så god tid. Det virker som om ingen tør ta en avgjørelsen, sier Gjerland. 

Han sikter til at politiet fremdeles ikke har fått klare retningslinjer rundt hvordan de skal reagere dersom de stopper båtførere uten "lappen". 

Kjetil Johan Olsen ved Oslo havnepoliti uttalte til NRK i går at politiet er usikre på hvilken sanksjon båtførere som kjører båt uten tilstrekkelig kompetanse vil få. Han antydet likevel et forenklet forelegg på mellom 1000 og 2000 kroner.

Les også: Bare 1 av 5 har skaffet seg "båtlappen"

 (08.05.2010)