DØMT: Åtte menn er dømt til fengselsstraff for organisert kriminalitet i Norge. Seks av dem har rømt landet. Illustrasjonsfoto.

Pass på båtmotoren

I Agder har antallet stjålne båtmotorer økt med 30 prosent i forhold til samme tid i fjor. Og tyvene går ikke bare etter de små motorene.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Til nå i år er minst 40 båtmotorer stjålet, skriver fvn.no. Avisen refererer til Mandalpolitiets facebooksider der det meldes at det til nå i år er stjålet 30 prosent flere motorer enn på samme tid i fjor. Mange "store" motorer er også borte.

– Grunnen til at vi legger dette ut på Facebook, er at tyverier fra båtplassene har høy prioritet hos oss. Det gjelder for Mandal, og hos kollegene våre ellers i distriktet. Og det vil vi fortelle folk, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen til avisen.

Gabrielsen sier videre at tysk politi mandag beslagla åtte motorer på grensa til polen. Noe som kan indikere hvor mange av påhengerne tar veien. Han oppfordrer publikum med utsyn til båtplasser om å følge med på mistenkelige biler på kveldstid.

(31.03.2011)