Kjørte stjålet båt rett på land

En mann er kjørt til sykehus og en omfattende leteaksjon er avblåst etter at en stjålet båt ble kjørt rett på land ved Brekkestø i Lillesand. (23.06.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Det ble satt i gang en omfattende leteaksjon med søk i sjøen etter båtulykken, men denne ble avblåst etter rundt to timer uten resultat.

- Det er et begrenset område. Vi har søkt med dykkere i sjøen, helikopter har fløyet over, og båter har undersøkt området. Ut fra dette, samt vitneobservasjoner, stiller vi oss tvilende til at det var noen andre personer i båten, sier operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet utelukker likevel ikke at det kan ha vært nok en person om bord i båten som har stukket fra ulykkesstedet. Den stjålne båten, en Buster XL med 90 hk motor, viste seg å være stjålet fra Fevik i Grimstad. Like over klokka 09 tirsdag morgen braste båten rett på land ved Brekkestø Landhandel, kjørte over en annen båt før den traff en fjellvegg og ble liggende på veien ned til brygga.

Mannen i 20-årene som ble brakt til Sørlandet sykehus etter kollisjonen skal ha blødd kraftig og være lettere omtåket, men skal i følge politiet ha sluppet fra ulykken kun med lettere skader. Mannen betegnes som en kjenning av politiet, og det foreligger mistanke om promille.