Askeladden A66 Multi er aluminiumsutgaven av P66 som kom i fjor høst.
Askeladden A66 Multi er aluminiumsutgaven av P66 som kom i fjor høst.

Askeladden i aluminium

For første gang lanserer Askeladden skrog i annet materiale enn plast.

Publisert Sist oppdatert

Askeladden A66 Multi er bygget på samme skrogdesign som P66 Multi dvs. planende båt tilpasset påhengsmotorer fra 70 til 150 HK. Multikonseptet betyr at man starter med et stort åpent skrog og deretter tilpasser innredning og utstyr etter hva båten skal brukes til.

-Aluminium har mange positive egenskaper: Det er lett, solid, sjøvannsbestandig og tilnærmet vedlikeholdsfritt. Brukt i båtbygging gir det solide fartøyer som tåler tyngre bruk uten å ta skade av det. Det var derfor helt naturlig at Askeladdens første aluminiumbåt ble vinnerkonseptet A 66 Multi, sier Leif Bergaas, markedssjef i Askeladden.

Askeladden blir ikke alene på aluminiumsmarkedet.  Yamarin, Buster, Arronet, Kassbøl, Faster og Linder er alle nordiske merker som har satset på aluminium.

Men akkurat dette konseptet med aluminiumsskrog er Askeladden forholdsvis alene om - foreløpig.

Som stor, åpen båt med aktermontert styrekonsoll har den rikelig med  dekksplass og lasteevne. Ideell til mange typer bruk, ikke minst transport av materialer og utstyr og anleggsvirksomhet hvor båten ofte må ligge opp mot svaberg, grove kaier eller fiskemerder, skriver Askeladden i en pressemelding. Videre kan båten utstyres med ekstra styreposisjon og fisketank som gjør den praktisk og lett håndterlig for både hobby- og yrkesfiskere.

Med dog-house i tillegg kan A66 godt brukes hele året. Askeladden A66 Multi passer også som landstedsbåt der hvor man har behov for en båt til kombinert bruk enten det er transport, fiske eller vannsport.

A66 er med skrog i aluminium
A66 er med skrog i aluminium

Tekniske Data:

Designkategori: C

Totallengde inkl. fenderlist og plattform 7,0 m

Lengde: LOA 6,60 m

Bredde: 2,50 m

Vekt uten last og motor: 1000 kg

Personer: Maks. 7

Maks last: 1.500 kg

Motor: 70-150 HK

Drivstoff: 140 liter

Motorstamme: Lang

Fartspotensiale: 22 -  37 knop