Søk i arkivet

1. oktober starter sesongenHummerreglene er skjerpet ytterligere

Mandag 1. oktober, starter hummerfisket. Som i fjor må alle som skal fiske hummer registrere seg. Dessuten skal teinene nå kun lukkes med nedbrytbar tråd.

Om utsatte teiner ikke blir funnet igjen skal påbudet gi fangete hummere en sjanse til å overleve. Gamle teiner kan fortsatt brukes ved å ettermontere en bomullstråd av korrekt type.

Les mer om dette i Fiskeridirektoratets monteringsbeskrivelse.

I tillegg må altså alle som skal fiske hummer registrere seg før fisket starter, også om man registrerte seg i fjor. Registreringen skjer via Fiskeridirektoratets hjemmesider.

Det er i år etablert ti fredingsområder i Hordaland, 16 i Sogn og Fjordane og ti på Sør- og Austlandet. I tillegg er det fem bevaringssoner i Tvedestrand kommune og en bevaringssone sone i Lindesnes kommune. Sonene er merket med rødt på kartet under.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen