7000 barn lærer sjøvett
7000 barn lærer sjøvett

7000 barn lærer sjøvett

Sjøvettdagene starter i dag 5.mai og vil gå fram til skoleferien begynner.

Publisert

Foto: Jan Løschbrandt, Redningsselskapet

Her får elever i tredje og fjerde klarsse lære sjøvett. De unge skal lære seg bruk av redningsvester, hvordan man oppfører seg i båt, miljøvett, varsling av ulykker og enkel førstehjelp. Sjøvettdagene starter i dag 5.mai og vil gå fram til skoleferien begynner.

Det er Vis sjøvett med Redningsselskapet og Sjøfartsdirektoratet som inviterer skoleelevene til Sjøvettdagene i år. I fjor omkom 24 mennesker i ulykker med fritidsbåt. Av disse var 21 menn, to kvinner og ett barn. Dødsulykker med barn i båt forekommer sjeldent. Når Vis sjøvett likevel har valgt denne målgruppen for det forebyggende arbeidet, er det både fordi barna kan være gode forbilder for de voksne, og fordi vi håper at barna tar med seg disse holdningene inn i voksen alder, skriver redningsselskapet på sin nettside.

Mer enn 65.000 barn har deltatt i slik opplæring i regi av Vis sjøvett i Sjøfartsdirektoratet og Redningsselskapet siden de første Sjøvettdagene ble arrangert for over 10 år siden. I 2008 arrangeres totalt 61 Sjøvettdager fordelt på Troms, Trondheim, Hordaland, Rogaland, Nøtterøy, Asker og Bærum, Oslo, Halden og Nedre Glomma.

Powered by Labrador CMS