MOT OL: Helene Næss og Marie Rønningen seiler med stø kurs mot OL, der de vil være blant Norges fremste medaljekandidater. I prøve-OL i 2019 vant de sølv.
SØLV I PRØVE-OL: Helene Næss (t.v) og Marie Rønningen rangerer sølvet de vant i prøve-OL i 2019 som sin hittil beste prestasjon, selv over EM-gullet de vant i 2018.
SAMARBEID: Helene og Marie hylles for sitt gode samarbeid om bord i og utenfor båten, og selv karakteriserer de dette som en av sine sterke sider.
Helene Næss og Marie Rønningen
MALLORCA: På trening før den store, internasjonale regattaen Princesa Sophia Trophy.
Helene Næss
Helene Rønningen
Marie Rønningen og Helene Næss.

Norges fremste OL-kandidater

Med sin annenplass i prøve-OL, bronse i EM og 4. plass i VM i 2019 har Helene Næss og Marie Rønningen seilt opp som medaljekandidater i OL.

Publisert Sist oppdatert

Da Helene Næss og Marie Rønningen seilte sammen for første gang i sin nye 49erFX, kjente de ikke hverandre. Norges fremste medaljekandidater på regattabanen er nemlig to seilere som ikke begynte å seile sammen fordi de var venner fra barndommen. En gang for åtte år siden gikk de to Tønsberg-jentene litt hver for seg og sparket i sanden. Ingen av dem visste helt hvordan seilingen de hadde holdt på med, skulle fortsette.

Helene hadde seilt 29er sammen med Ane Gundersen fra KNS i flere år, men Ane ville etter hvert vie seg til studiene og gjøre andre ting. Marie seilte Laser, men syntes ikke det var så veldig gøy. Hun ville finne på noe annet. Mannen som så dette, var treneren Lars Loennechen. De to jentene kjente ikke hverandre, men han plasserte dem kort og godt i samme båt for at de skulle prøve det – og det fungerte. Slik begynte det.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER