45 fot lekkerbisken

Sunseekers nye Superhawk er 45 fot med luksus beregnet for solskinnsdager. Vi har vært ute med herligheten og kost oss i solsteiken.

Publisert

Selv om båten er 45 fot heter den Sunseeker Superhawk 43. Denne doningen med en lugar er etterfølgeren til Superhawk 48, som er en klassiker vi har sett mange år fra båtprodusenten i England.

    Båtliv er med på en prøvekjøring av den første Superhawk 43 som leveres i Norge.

Denne båten er ustyrt med to Volvo Penta D6, men leveres også med Yanmar, om ønskelig. Og vil kjøperen ha enda mer fart kan Superhawk 43 leveres med tre Yamaha ME432 overflatedrev som gir en topphastighet oppimot 50 knop. Motorisert med Volvo klarer båten vi nå har til prøvekjøring oppimot 44 knop.

En lugar

Superhawk 43 er i likhet med sin forgjenger ingen familiebåt. Dette er en båt for par og enslige, helst uten barn. Leverandøren velger å kalle lugaren for salongkabin. Kabinen er nemlig en forlengelse av salongen. Her kan det skjermes av med en kraftig gardin. Har man overnattingsgjester er det mulig å gjøre L-sofaen i salongen om til køyeplass. I tillegg er det mulig å overnatte på de to store solsengene. Kalesjen kan da settes opp, hvis gjestene ikke foretrekker å sove under åpen himmel.

Komfort

Sittekomforten på førerposisjon er upåklagelig, for ikke å snakke om komforten når man velger å stå og kjøre. Her står man som støpt, både fører og sidemann. Vi brukte litt tid på å finne knappene som heiser opp setet, men denne funksjonen var enkelt nok manuell. De som kjøper disse båtene får tilpasset setet etter sin høyde. I tillegg er det mulig å få montert en fothviler, men dette er ekstrautstyr.

Sparker i fra

Båten var ny og skulle leveres til kunde dagen etter da Båtliv var med på prøveturen. Leverandøren ønsket da at motoren ikke ble kjørt med for høyt turtall. Det levner uansett ingen tvil om at dette er to motorer som sparker godt i fra, selv om båten veier over ni tonn.

Du finner flere båt-og utstyrsnyheter på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS