Prøvekjørt: Jeanneau Merry Fisher 1095

Litt ekstra plass med påhengere

Nesten 11 meter lange franske Jeanneau Merry Fisher 1095 har frigjort plass med noe så utradisjonelt som utenbordsmotorer.

Publisert

I noen få måneder var Jeanneau Merry Fisher 1095 Europas største overnattingsbåt med utenbordsmotorer. Den ble slått av spanske De Antonio 46 Open, tre og en halv meter lengre. Spanjolen har dobbelt så mange hestekrefter, men så veier den også mye mer.

Når vi første gang ser Jeanneau Merry Fisher 1095 komme innover Indre Oslofjord må vi kikke noen ganger før vi omsider får riktig vinkel og ser at den faktisk har utenbordsmotorer på badeplattformen. Inntil da ser den ut som en helt vanlig mellomstor turbåt.

En stor fordel i denne båten er plassen som er frigjort fordi det ikke er nødvendig med noe motorrom. Dette har åpnet muligheten for tre lugarer med dobbelkøye, selv om noe av ståhøyden forståelig nok må gå på bekostning av dekksplassen over. Nedenunder har båten i tillegg et godt utstyrt bad som de tre lugarene deler på. Båten har store vinduer i skutesiden, som gir utsikt fra kabinene, slik som er blitt vanlig på båter i dag. Den kan også fås med to kabiner, for dem som foretrekker det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS