Forside desember 2014

Flott julenummer

Båtmagasinets desembernummer er i handelen fra mandag 8. desember. Abonnentene får bladet i posten denne uken, Det er spekket med nyttige og lesbare artikler. Blant annet fra en julebordstur i Lofoten med Goldfish-RIBer.

Publisert Sist oppdatert

Båtmagasinets desembernummer er lesing for de mørke vinterkvelder i påvente av ny båtsesong. Du finner en reportasje om båtentusiaster som i 10 år har arrangert julbordstur med RIBer i Ofoten, Lofoten og Vestfjorden. Du finner en bruktbåttest av drømmebåten Princess 46 Riviera som er en strøken båt som du nå kan få kjøpt brukt for bare 750.000 kroner, eller omtrent det en 26 fots daycruiser med påhengsmotor koster ny. Vi har testet splitter nye Sealine 330 som Hansa-konsernet i Tyskland har overtatt, vi har mye praktisk stoff som er nyttig for deg, blant annet hvordan du får 230 volt strøm fra egen batteribank ombord uten å være knyttet til landstrømsanlegg.
Mange har gått uforskyldt i gjeldsfelle fordi de ikke har sjekket om båten de har kjøpt er oppført i Skipsregisteret. Vi har oppskriften på hvordan du sjekker dette før du kjøper båt.
Hvilket bunnstoff passer best på aluminiumsbåt? Båtprodusentene er uenige. 
Les om de som har valgt å bosette seg i båt, og bli med til havner i Mandal og Ryfylke. 
Vi lærer deg hvordan du skal feilsøke i det elektriske ombord med et multimeter, og du får høre om hvordan det nye septikforbudet i Sverige påvirker deg som norsk båteier på tur.

Her er en smakebit fra julebordsturen i RIBer: