200 gjesteplasser og topp moderne marina

Aker Brygge vil fra neste år fremstå som en toppmarina i Europeisk målestokk, med et yrende folkeliv allerede fra sommeren.

Publisert

Det er eiendomsselskapet Norwegian Property som vil bygge den nye marinaen i Oslo sentrum. Fra første januar tar selskapet over driften av marinaområdet. I lang tid har de planlagt investeringer og endringer. Ut fra tegningene vil endringene bli betydelige, og alt skal stå ferdig allerede til sommeren.

Promenade

Daglig leder Thomas Nygård i Norwegian Property sier til Båtliv at dette blir en toppmarina ikke bare i Europeisk målestokk, men også internasjonal.

– Det er ingen andre marinaer som vi har kommet over som har skapt en slik promenadegate på utsiden av hele marinaen.  Alle andre har prioritert dette kun på innsiden av sine marinaer. Her skaper vi folkeliv på alle sider av båtene og gir osloborgerne og besøkende i Oslo en helt ny utkikksdestinasjon, sier Nygård til Båtliv.

Store investeringer

Forhandlingene med leverandørene er klare i desember, og det er flere variabler som avgjør prisen. Nygård legger ikke skjul på at det blir en kostbar marina,

– Det som uansett er viktig å ta i betraktning når det gjelder vår nye marina kostnadsmessig er at dette skal bli noe mye mer enn en tradisjonell marina. Gjennom at vi bygger en 15 meter bred promenadegate på utsiden av marinaen så vil dette bli et sted som Oslofolk og turister vil valfarte for å oppleve indre Oslofjord og flotte båter fra et panoramaperspektiv. Med andre ord så investerer vi her ikke bare i en marina men også i ett nytt opplevelsesområde.  I den nye marinaen på Aker Brygge så møtes virkelig land og sjø på en flott og spennende måte, sier Nygård. 

Topp moderne

Marinaen blir omtrent samme størrelse som i dag, med kapasitet til 200 båter, men utformingen blir mer moderne.

– Hvor mange gjesteplasser blir det nå på Aker brygge?

– Dette er ikke hundre prosent avklart ennå. I vintersesongen vil det være tilnærmet bare faste plasser i marinaen. I sommerhalvåret vil det være en prosentvis miks som tilsier at det i høysesong er overvekt av gjesteplasser mens det i “skuldersesongen” vil være en overvekt av faste plasser. Videre så planlegges det et samarbeid mellom Aker Brygge og Tjuvholmen når det gjelder gjesteplasser – noe som vil øke fleksibiliteten og antallet gjesteplasser gjennom sommerhalvåret, sier Nygård, og fortsetter:

 – På det meste ser jeg for meg at vi kan tilby opp mot 200 gjesteplasser her på Aker Brygge og Tjuvholmen for fremtiden, sier Nygård.

Nytt servicebygg

På spørsmål om hvordan dette kan bli en Europeisk toppmarina trekker Nygård fram promenaden.

– Og vi bygger et topp moderne servicebygg/havnebygg med alle fasiliteter for tilreisende båtturister, sier Nygård. Han trekker fram høy standard på garderober, vaske- og avslapningsrom.

– Til slutt så har vi også en tydelig ambisjon om å posisjonere oss som en marina som leverer den beste gjesteservicen, noe som også er viktig for å kunne være en toppmarina. Gjestene skal virkelig føle seg velkommen når de besøker Aker Brygge marina, sier Nygård.

Powered by Labrador CMS