13 mister jobben ved Helly Hansen Pro
13 mister jobben ved Helly Hansen Pro

13 mister jobben ved Helly Hansen Pro

Kalesje- og innredningsprodusenten Helly Hansen Pro kutter bemanningen med 13 årsverk grunnet salgssvikt.

Publisert

Den tradisjonelle Østfold-bedriften er en storleverandør til norske båtbyggere og har ifølge Moss Avis en markedsandel på 85 prosent innen denne delen av maritim sektor. Men som følge av høstens salgssvikt er det ikke lengre oppdrag til alle de ansatte på fabrikken i Moss.

Som eksempler på båtbyggere som ikke lengre kjøper produkter fra Helly Hansen Pro nevner administrerende direktør Terje Gorm Hansen Askeladden og konkursrammede Scand. Askeladden, som nå har innstilt store deler av virksomheten var inntil nylig Helly Hansen Pros største kunde.

Terje Gorm Hansen sier at bedriften har flyttet så mange ansatte som mulig til andre sektorer og at det er foretatt en del generelle omstruktureringer i konsernet - men dette var altså ikke nok. 13 årsverk må bort. Det er de ansatte med kortest ansiennitet som må gå først, folk som har fått jobb på Helly Hansen under de siste årenes salgsboom.

Oppsigelsene skjer i samråd med fagforeningen, men fagforeningsleder Arne Kristiansen mener antallet oppsigelser er for høyt. Det er nå uro blant de gjenværende ansatte: - Vi har vært enige om at dette var nødvendig, men vi har ikke vært enige i utvelgelsesprosessen og mengden av folk som skal sies opp, sier han til avisen. 

Ifølge Kristiansen har Helly Hansen Pro signalisert at det ikke vil bli flere oppsigelser ved produksjonsenheten med det første.

Powered by Labrador CMS