13 mister jobben ved Cipax
13 mister jobben ved Cipax

13 mister jobben ved Cipax

Pionér og Steady-produsent Cipax i Bjørkelangen sier opp 13 ansatte. Permitteringer var ikke nok med dagens markedsutsikter.

Publisert

Daglig leder Dag Eirik Thomassen ved den svenskeide båt- og plastkomponentbedriften fortalte de ansatte om beslutningen i går. I tillegg til oppsigelsene forlater noen ansatte bedriften i forbindelse med naturlig avgang tidlig i neste år. I følge Indre Akershus Blad betyr dette bedriften reduserer bemanningen med 16 årsverk totalt.

Kuttpakke

Bemanningsreduksjonen inngår i en kuttpakke som skal gi Cipax innsparinger på 5-6 millioner kroner, og Thomassen innrømmer at nedbemanningen har ligget i kortene en stund. For - Cipax tror ikke salgssvikten går over med det første, Thomassen mener problemene i alle fall vil vare ut 2009. Derfor valgte bedriften å gå til oppsigelser istedet for mer kortsiktige permitteringer.

Avviste permitteringer i oktober

Oppsigelsene kommer likevel bare en måneds tid etter at Dag Eirik Thomassen uttalte at permitteringer neppe var aktuelt, selv om bedriften i en tid hadde «jobbet med å tilpasse staben etter markedsutsiktene». Men tross denne relative opmismen måtte altså Cipax, som også tapte penger i toppåret 2007 gå til oppsigelser.

– Dette er veldig kjedelig for alle involverte, men helt nødvendig. Vi har gjennomført prosedyren i henhold til reglene for masseoppsigelser i arbeidsmiljøloven. De ansatte har vært involvert og informert, sier Thomassen til nettsiden indre.no

Ved siden av å bygge de kjente mykplastbåtene Pionér og Steady lager Cipax plastprodukter for industri og oppdrettssektoren.

 

Powered by Labrador CMS