PRØVEKJØRT: Bella Falcon BR 5, BR 6, BR 7 og BR 8

Fersk alu-familie med store ambisjoner

Når Bella-Veneet Oy følger sine nasjonale konkurrenter og lanserer en serie aluminiumsbåter forventer vi bra modeller til bra priser. Og det klarer den finske storprodusenten å levere med Falcon.

Publisert

Falcon var tidligere navnet på en Bella-modell, men aluminiumsbåtene blir lansert som et separat konsernmerke etter mønster fra Aquador, Bella og Flipper. I tillegg lokker fabrikken altså med tradisjonelle Bella-kjennetegn som ålreite priser og ikke minst fornuftig motorisering.

Bellas mangeårige hoveddesigner Espen Thorup brøt samarbeidsforholdet med selskapet i vinter, men det er åpenbart at hans grunnlinjer for de siste årenes Bella-modeller har lagt mange føringer for alu-serien. Dette skal borge for gode sjøegenskaper og meget praktiske innredningsløsninger.

Like viktig er nordmannens filosofi om at moderne, raske, familievennlige småbåter ikke for enhver pris må utstyres med de aller største motoralternativene. Dermed blir ikke prislappene så fryktelig høye for det som tross alt er kvalitetsbåter fra en kjent produsent, bygget av 5083-legering i et høykostland.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS