Første Pronavia 38 til Norge
Første Pronavia 38 til Norge
Første Pronavia 38 til Norge

Første Pronavia 38 til Norge

Tidlig i mai kommer den første Pronavia 38 til Norge. Da vil agenten, Pronavia Marine Norge AS ha båten tilgjengelig for prøveseiling

Publisert Sist oppdatert

Båten er basert på Reflex 38, tegnet av Stimson Yachts Ltd, en båt som i England har oppnådd meget gode regattaresultater, etter at den ble lansert for 6 år siden.

Christian Stimson har vært sterkt involvert i relanseringen av båten under navnet Pronavia 38, som kom på markedet i 2005.

Pronavia 38 har beholdt den samme veldokumenterte fart og stabilitets karakteristika, og har de samme skroglinjer som sin forgjenger.

Innvendig er det imidlertid foretatt en fullstendig omtegning.

Båten fremstår i dag med et fullt lettvektet interiør, som gjør henne til rett kjøp for en eier som er opptatt av kombinasjonen familievennlige turer og aktiv regattaseiling.

Siden prototypen ble lansert, har dekket gjennomgått en vesentlig endring, for å gi båten et mer tidsmessig uttrykk. Likeledes har cockpiten fått en mykere utforming.

Alle fall løper nå under dekk, flåten kan stuves under cockpitdørk aktenfor styringen, og German sheeting samt to ratt leveres som standard. Den store bredden (3.89m) gir god plass i cockpit, og under dekk er pentry og lugarer meget romslige. Det er rikelig med stuveplass om bord.

I tillegg har en kjøper flere valg når det gjelder interiør.

Pronavia 38 kan leveres med 2 eller 3 lugarer og leveres med to kjøldybder,

1,70 m for turbåter med mulighet til å komme inn i grunt farvann og 2.30m for den som ønsker en hurtigseilende bidevindsbåt med stor stabilitet. Kjølinnfestningen er et eget kapitel som kan studeres på Pronavias hjemmesider.

Båten bygges i Karlskrona, av Pronavia Marine AB.

Båtens eier Rudolf Ugelstad og Haakon Horn vil delta i de tohåndsregattaer som er i sommer – dvs. Hovdan Skagen Race, Frydenbø Two Star og Skagerak Two Star. De er dessuten sammen om agenturet for Norge i selskapet Pronavia Marine Norge as.

Begynnelsen er Pronavia 38, og det arbeides med en Pronavia 42 som etter planen skal komme til landet i 2007. Andre modeller, bl.a. en 46 foter ligger litt lenger frem i tid.

Interesserte prøveseilere kan kontakte

Rudolf Ugelstad Hosletoppen 33 1362 Hosle vestfjel@online.no telf. 909 82 817

eller Haakon Horn Kalkbrennerveien 9 1362 Hosle hornblower@iventelo.net telf. 950 33 516

Se ellers www.Pronavia.com for mer informasjon.