Dilek Ergül

DILEK ERGÜL: Første tyrkiske kvinne alene over Atlanterhavet.
SEILAS FOR JENTER: Dilek Ergül fikk lykkeønskninger fra jentene som nyter godt av Darrussafaka-stiftelsen.
SELVHJULPEN: Skal man seile over Atlanterhavet, må man være selvhjulpen når det gjelder båtens tekniske installasjoner. Dilek gyver løs på oppgaven med innbitt pågangsmot.
BEGRENSET ERFARING: Dilek Ergül kunne ikke noe om seiling, men har lært seg alt fra grunnen av før hun la ut på sin lange seilas.

Seiler for "jentene sine"

Dilek Ergül skal som første tyrkiske kvinne seile over Atlanterhavet alene. Med seg i tankene har hun «jentene sine», som hun gjennomfører turen for.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av juni i år stod jeg på dekk på båten min i havnen på Psara, en liten ægeisk øy, 25 nautiske mil vest av Chios. I Ægeis er det ikke så tett med seilbåter som på sørlandskysten i fellesferien, så derfor fulgte jeg med da båten med tyrkisk nasjonalitetsflagg kom inn for bare storseil og slapp ankeret. Kun én person håndterte alt. Etter ankersetting kom seilet ned og motoren i gang, og med denne ble hekken manøvrert inn til kai, mens ankerkjettingen gled ut. Det er sjelden man ser slikt gjort av en person alene, og det er alltid noe å lære for en som øver seg i soloseilingens kunst.

Da den vitale, korthårete skikkelsen på dekk kom nærmere, viste det seg å være en kvinne. Gutta på kaia ble ekstra ivrige med tamp og hjelp – så også jeg. Siden de greske gutta ikke var så stive i engelsk og i hvert fall ikke i tyrkisk, ble det meg som fikk veksle mer enn ett ord med henne, og det endte med middag om kvelden. Da forsto jeg at her var det en historie å fortelle. Jeg fulgte derfor opp med flere gode samtaler neste dag.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER