Porschebåten ble vist allerede under Sjøen for alle i fjor.
Bavaria Deep Sea ble lansert i Düsseldorf i januar.
Inspirert av Audi R8
Dykkerbilen fra Lotus Elise
Corvette Limited Edition
Illustrasjon: Johan Wejedal

Se Koenigseggs båtskisse

Koenigsegg føyer seg inn i rekken av båter med sportsbildesign, men drømmer også om å bli raskest.

Publisert Sist oppdatert

» Se bildespesial av sportsbilbåtene!

Inntil nylig var Koenigsegg verdens raskeste serieproduserte bil med toppfart på over 400 kilometer i timen. Nå har omsider Weber F1 et lite forsprang med verdens raskeste bil. Svenske Teknikens Värld har presentert tegningen til Koenigseggkonstruktør Johan Wejedal. Foreløpig er det altså bare tegninger, men skulle båten bli en realitet er det ikke første gang Teknikens Värld er først ute med de første tegningene.

Koenigsegg Speedboat

For to år siden vant Wejedal i politibilkonkurransen med sin politibil i blått, gult og hvitt. Og i går sendte han inn illustrasjonen av offshorebåt som han har døpt til Koeningsegg Speedboat. Inspirasjonen skal han ha fått etter å ha besøkt båtmessen i Göteborg som pågår i disse dager.

– Det begynte med at jeg ønsket å gjøre en Saab Sonett 3 til båt, ettersom det allerede ser ut som en båt. Men det slo meg at det ville være mer riktig å gjøre om Koenigsegg i stedet, og Koenigsegg har jo allerede en norsk deleier i racerbåtbransjen, nemlig Bård Eker, sier Johan Wejedal til teknikensvarld.se. Båtliv var i kontakt med Eker, og han var da ikke kjent med tegningen.

Etanol

Wejdal sier videre at Koeningsegg Speedbåt skal være båtenes supersportsbil, med samme motor, men med vannjet i stedet for hjul. For at det skal bli mer politisk korrekt så foreslår han overfor Teknikens Värld at den nye speedbåten kan gå på E100, etanol.

– Tenk så kult det hadde vårt å vise prototypen i Geneve, sier Wejedal.

Sportsbiltrend på sjøen

Vi ser stadig flere båter som relaterer seg til bilmerker. Under Sjøen for alle i fjor ble Porschebåten vist for publikum. Under båtmessen i Düsseldof ble Bavarias nye båt lansert, i samarbeid med BMW. Der var også dykkebilen fra Lotus Elise. Det svenske designfirmaet Vizualtech.se har laget en heftig doning med designreferanser til Audis R8. Amerikanske Malibu Boats har laget Corvette Limited Edition Sport-V.

Hva mener du? Er dette en båt som kan realiseres? Skriv din mening i kommentarfeltet nedenfor.: